Balım

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

17 Nisan 2012 Salı

Sakallı İple Halı Yapım Aşaması

Bugünlerde bu kıllı,tüylü iplerle boğuşuyorum desem yeridir..1hafta oluyor ipleri 4 kare yaptım bile:)
Yolluk şeklinde,eni bu kadar olup uzunlamasına pembe ve morlu kareleri örüp eklemeyi düşünüyorum..İki renk kullanıp,40'ar ilmekle başladım kare yapmaya.40 ilmeğe 40 sıra 7 numara şişle örüp bitiriyorum..Sakallı iplerimin yanında bulunan patiklik iplerle  beraber  örüyorum..Daha kalın ve sıkı olması açısından..
Bittiğinde yatak odamda kullanmayı düşünüyorum..Toplam 2 kısa yolluk ve 1 tanede uzun örersem süper olacak..Bu sakallı iplerin kgsi burada 17.50 tl sizin oralarda ne kadar bileniniz var mı arkadaşlar?

10 yorum:

  1. Ben de size fiyatını soracaktım:) Benim de yatakodasında bir yolluğa ihtiyacım var, boş vakitlerimde örebilirim sanırım ama ne kadar ipten çıkar merak ettim. Hani hazır almaktan pahalıya gelecekse hiç uğraşmayayım:)

    YanıtlaSil
  2. Çok cici bir blog halı da çok güzel olmuş elinize sağlık
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  3. :)Ben toplam 2.800 gram aldım şişle birlikte toplam 50 tl verdim..
    Patiklik ipinde tanesi 1.50 lra..Küçük bir yolluk shaggy halı sordugumda 100 lira demişlerdi..Şimdilik 56 tl harcamış oldum..
    En iyi sonuç bitince anlaşılır galiba:)

    YanıtlaSil
  4. Merhabalar arkadaşlar bana yardımcı olabılır mısınız lutfen.. ben de bebeğimin odasına halı ormeyı dusunuorum. ben sakallı iplerin kalınından aldım hiç ip karıştırmadan 6 numara şişle örücem. bu iplerle halı falan örmek için normal şişlerden cok daha uzun şiş çıkarmıslar sımdı. onlardan aldım. halıyı da 80 ılmek 80 sıra olarak kare örmeyı dusunuorum. o sekılde uc ayrı kare orucem odasına. tek bı kareyı bırden orebılır mıyım sızce,yokssa parca parca mı ormelıyım. cunku sısler zaten uzun ve agır,bıde hepsını bırden ormeye kalkarsam zor olur mu acaba. parca parca ormeyı dusundum ama bellı olur bırlestrdıgım yerler dıe ıstemıorum. sızce nasıl yapayım. bırlestrdıgım yer bellı olur mu? lutfen yardımcı olun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba;
      parça parça örmenizi tavsiye ederim,ördükçe ağırlaşıyor ve zorlaşıyorda..birleştirdiğiniz yerler belli olmaz.Çünkü ip zaten kıllı tüylü :)
      Sevgiler..

      Sil
  5. izmittte kilosu 13 tl

    YanıtlaSil
  6. eklemelerş ineylemi yapılıyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet aynen iğne-iplikle..bir kısmını daha hallettim yakın zamanda ekliyeceğim..takipte kalın blogu..sevgiler :)

      Sil

Yorumlarınız İrem için önemli :)