Balım

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

11 Aralık 2010 Cumartesi

Anne sütü..

Her bilinçli anne bilir.Anne sütünün önemini ve mucizesini..Ben de bunun farkında idim.Kızım zayıf doğduğu için ememedi beni..Ben de mama vermek yerine sütümden vermeyi tercih ettim..Peki nasıl?
Sağarak hem de 15 ay..Evet tam 15 ay bıkmadan yılmadan kızımı sütümü sağarak besledim..Etrafımdakiler sağarak olmaz sütün kesilir biter gider deselerde yılmadım..İnadına sağdım ve sütüm aksine giderek arttıda arttı..Hatta benimle aynı zamanda doğum yapıp bebeğini emziren arkadaşımın sütü benden önce bitti..
Herkes sağarak sütün azalcağını ve kesileceğini düşünüyor ama aksine süt dahada artıyor günde 1.500grm süt sağdığımı bilirim..Yavrumun rızkı boldu çok şükür..Çoğunuda geri dökerdim taze süt vermek için.Çünkü pompa göğsü tamamen boşaltıyor ve arkasına daha fazla süt geliyordu böyle böyle arttı sütüm.İlk 150-200ml sonra 500-600 ml ve sonra 1000-1500ml lere kadar ulaştı..Bu artışın tek sebebi ise düzenli sağmak..önce sütün gelme sıklığına göre 2 saatte bir süt sağardım..24 saatte 12 kez süt sağarak geçerdi günüm..Gece o uykumdan uyanıp kızımdan önce kalkıp sütümü sağıp o ısısıyla sıcağı sıcağına verirdim..
Her anne buna katlanamaz ve yapmazda..Çevremde de tanık oldum sütüm az diyip el kadar bebeğe mamayı verenleri..
Daha sonra 3-4 saatte sağmaya başladım..İrem büyüdükçe 5-6 saatllerde dolmaya başladı göğsüm..Çünkü artık süt içme miktarı artmıştı..Ve böyle böyle 15 ay kızımı anne sütümle besledim..Allahım da sabrını verdi..
Çok mutluyum kızım ememedi diye bırakmadım peşini sağarak beslediğim için..Öyle yada böyle anne sütünü aldı ya o da yeter bana..Yoksa vicdan azabı duyardım..
Peki hangi pompayla sağdım...Piyasadaki 500-800 tl arası elektirikli pompalarla değil...
Bebedorun manuel pompası ile...Manuel diyip geçmeyin işimi fevkalede gördü..Yeterki isteyin...

4 yorum:

  1. anne sütü çok önemli bende kızımı 13-14 aylığa kadar emzirdim
    ben medelanın elektriklisini almıştım manuel ler eli yoruyor demişlerdi
    sevgiyle kal
    maşallah :)

    YanıtlaSil
  2. hayır canım takıyorsun burakıyosun yormadı hiç beni :)

    YanıtlaSil
  3. Bende medela kullandım elektrıkli olanlarından süper ürün tam 22 ay emzirdim. bir ton hurafe var yok sütün kaçar yok bebek emmesi gibi olurmu. ama oldu sütte en önemli unsur pozitif düşünce

    YanıtlaSil
  4. değil mi,kaçmasından çok çogaldı sütüm ve dediğiniz gibi bir şekilde pozitiif düşünce istersek her halukarda geliyor süt..

    YanıtlaSil

Yorumlarınız İrem için önemli :)